(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Závin (pirožky) s brynzou a dýní Hokkaido
Potřebné ingredience
balíček listového těsta (lépe čerstvé, mražené není ono), 120 g brynzy, 80 g očištěné dýně, 2 stroužky česneku, lžíce sekané petrželky, mléko či vejce na potření, sezamová nebo jiná semínka na ozdobu
Postup přípravy
Dýni nastrouháme na jemno, smícháme s česnekem nakrájeným na plátky. Krátce orestujeme na pánvi, smícháme se strouhanou brynzou a petrželkou. Z listového těsta vyválíme placky jako na závin.
Orestovanou dýni rozprostřene na placky a svineme.
Záviny klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 195 stupňů Celsia (175 stupňů Celsia v horkovzdušné) asi 25 minut.
Pokud si chceme vyhrát místo závinu tvoříme pirohy. Postup je stejný.
Orestovanou dýni rozprostřene na placky a svineme.
Záviny klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 195 stupňů Celsia (175 stupňů Celsia v horkovzdušné) asi 25 minut.
Pokud si chceme vyhrát místo závinu tvoříme pirohy. Postup je stejný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lienka26
(upraveno)
26. 10. 2010, 12:29